Миков връчва отличие на МВР на Мишел Лионхарт
Миков връчва отличие на МВР на Мишел Лионхарт / cнимкa: Sofia Photo Agency

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще връчи отличието на МВР “За доблест и заслуги” на Мишел Лионхарт – и.д. администратор на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (ДЕА) съобщиха от пресцентъра на МВР.

Официалното посещение на Мишел Лионхарт в София е още един знак за успешното и ползотворно партньорство между българските и американските правоохранителни органи. Важна роля за това има сътрудничеството и оперативното взаимодействие с офиса на ДЕА в Истанбул, което доведе до ръст на задържанията на наркотици.От българска страна партньори на ДЕА са ГДБОП и ДАНС.

По време на разговорите министър Михаил Миков и Мишел Лионхарт ще обсъдят възможностите за задълбочаване на сътрудничеството като ще предложим откриването на представителство на ДЕА в София. Проявяваме интерес и към обучението на български полицейски служители в тренировъчните бази на ДЕА, включително и за работа под прикритие в организирани престъпни групи. И.д. администратор Мишел Лионхарт ще получи отличието на МВР “За доблест и заслуги” – първа степен. От своя страна г-жа Лионхарт ще награди с грамоти служители на ГДБОП и Агенция “Митници”.