Меглена Плугчиева получи приза на Германската икономика
Меглена Плугчиева получи приза на Германската икономика / Снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева получи почетната награда на Германската икономика в България „Слава”, която й бе връчена от президента на Германо-българската индустриално-търговска камара Бертрам Ролман на церемония в МС.

По време на награждаването Бертрам Ролман подчерта, че призът се връчва като признание за изключителния принос на Меглена Плугчиева за развитието на икономическите взаимоотношения между България и Германия, за отзивчивата и отговорна позиция към германските и българските инвеститори и делови партньори, както и за усилията й за подобряването на условията за бизнес в България.

„Чувствам се още повече задължена да продължим доизграждането на българо-германските отношения, особено сега, във времето на финансова криза - да насърчим германските инвеститори да идват в България”, каза след награждаването Меглена Плугчиева.

На церемонията присъства и посланикът на Федерална република Германия в  страната ни Михаел Гайер, който пожела, когато дойде в България след 10 години, вече като турист, а не като дипломат, да завари отново тук германските фирми-инвеститори, които в момента развиват бизнес в България.