Масларова не очаква дестабилизация на правителството
Масларова не очаква дестабилизация на правителството / netinfo

Проблемът с двете оставки е въпрос на личен избор на хората, които ги подадоха, и на преценка на премиера. Спокойна съм и нямам притеснения, ако бъде поискана моята оставка. Така коментира в Казанлък промените в кабинета социалният министър Емилия Масларова. Тя заяви още, че не очаква дестабилизация на правителството и предсрочни избори.

Аз лично съм доволна от това, което направи премиерът, като за 24 часа показа мъдрост, решителност и воля – нещо, което беше безкрайно необходимо на цялото правителство, каза министър Масларова.

По думите й, в момента правителството има нужда от динамизиране – трябва да се ускорят част от процесите, свързани с хората, необходимо е да бъдат преформулирани приоритетите в социалната област, след като правителството и тройната коалиция анализират всички позитиви и негативи от водената политика досега.

По думите на социалния министър сред водещите приоритети трябва да са образованието на децата, инвестирането в хората на труда, динамизирането на процесите, свързани с възможностите за бизнеса, така че той да има по-голяма свобода и да акумулира по-голям икономически растеж.

В социалната сфера очаквам актуализиране на всички стари пенсии на хората, пенсионирани до 2005 г., което ще се случи скоро, каза Масларова. Аз нямам притеснения относно поетите ангажименти и това, което се случва, заяви още социалният министър.

Масларова откри в Казанлък семинар, който е част от инициативата „Десетилетие на ромското включване”, в който участват повече от 100 жени от ромски произход.