Лидерът на "Воля" Веселин Марешки
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки / БГНЕС, архив
Нямам намерение да казвам кой ми е оказал натиск, защото нямам никакви основания да вярвам на институциите, в частност на прокуратурата. Това заяви пред медиите лидерът на "Воля" Веселин Марешки, след като беше разпитан по изнесените от него данни за натиск да прекрати бизнеса си с горива. Той допълни, че ако каже кои са хората, така ще се изложи на по-голяма опасност.

Цацаров за Марешки: Да се обосновава невинност с хвърляне на клевети е недостойно

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата няма да започне разследване, ако Марешки не каже кой конкретно му е оказвал натиск.

Марешки: Oпитват да превърнат мен и хората ми в послушни пуделчета

"Нямам доверие, че някой ще ме защити", заяви депутатът и коментира, че се чувства заплашен в момента, затова търси публичност. На въпрос дали ще поиска оставката на главния прокурор, Марешки заяви, че всеки, който не си върши работата, трябва да напусне мястото, което заема, но към този момент няма да иска оставка.

Депутатът коментира още, че не е клеветил прокурора по делото срещу него за рекет и побой на общински съветник, а е задал въпроси по информация, прочетена в медиите. Той каза, че се надява прокуратурата да провери тези данни.

ВСС спря проверката за "ЦУМ-гейт"
 

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки
БГНЕС, архив

Според Марешки не той, а Цацаров играе театър, тъй като не е обявил кои са хората зад "ЦУМ-гейт" - случай, определен от главния прокурор като сценарий на лица с интереси в енергетиката. Лидерът на "Воля" поиска Сотир Цацаров да каже кои са тези хора.

Прокуратурата повдигна обвинения на Веселин Марешки

Лидерът на "Воля" отново отрече обвиненията по второто дело срещу него, че е оказвал натиск на аптекари да му прехвърлят бизнеса си.
 
БТА