/ БГНЕС
Решението за импийчмънт на президента е политическо и такова ще бъде взето в определен момент, каза депутатът
„Не трябва ли Лозан Панов да излезе и да отговори - има ли проблем в съда?“. Това попита депутатът от ГЕРБ Маноил Манев от ГЕРБ в ефира на сутрешния блок на NOVA “Здравей България”. Манев коментира оповестената от държавния секретар на САЩ Майк Помпео забрана за съдия Андон Миталов да влиза в страната.

"САЩ ни показа къде има проблем с посочването на това име. Българските граждани от кога говорят за справедливост и, ако съда има проблем, не трябва ли да излезе Лозан Панов и да каже, защо САЩ - нашият стратегически партньор, ни посочиха точно съдия", заяви депутатът.

САЩ забранява на съдия Андон Миталов и семейството му да влизат в страната

"Най-страшното е да не можеш да разчиташ на съда, когато правата са ти засегнати и там има усещане за корупция. Това е последната инстанция, от която човек очаква да получи справедливост", подчерта той.

Манев коментира и сваленото довери към правителството от страна на президента Румен Радев. 

Гешев: Медиите да питат Лозан Панов за съдията със забрана от САЩ


„Президентът се "подхлъзна". Той тръгна в площадната политика. Нормално беше това, защото неговите учители в политиката са Корнелия Нинова и Александър Симов. Той се подхлъзна да говори неща, които са политически, не президентски". Това коментира в предаването "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. 

По думите му решението за импийчмънт е политическо и такова ще бъде взето в определен момент.