Магистрат е издавал информация на задържаните за ДДС-измами
Магистрат е издавал информация на задържаните за ДДС-измами / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Магистрат е издавал информация на задържаните за ДДС-измами на „работен обяд”. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

„Аз не мога да повярвам, че магистрат може да обядва със съпричастни към източване на пари от Републиканския бюджет с ДДС схемите”, добави министърът. По думите му след този „работен обяд” поведението на заподозрените се е променило. Той посочи, че е информирал изпълняващия функциите на главен прокурор Бойко Найденов за случая. Докато правосъдната система не осъжда адекватно, няма как да върнем доверието на хората и те да търсят помощ от държавата, заяви Цветанов.

Министърът коментира и атентата на летището в Бургас като заяви, че към настоящия момент не е открита българска следа в него. По думите му следственият експеримент за взривяването на автобус е финансиран с помощта на Европол. Целта е да се възпроизведе всичко, което се е случило по време на терористичния акт.

Министърът откри коледното издание на Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.