Изразяваме нашето категорично несъгласие с опитите за насаждане на етническо напрежение в България. Възмутени сме, че дългогодишни членове на Движението за права и свободи и издигнали се до ниво зам.-председатели на ДПС се опитват да всяват раздор сред нашите членове, симпатизанти и българската общественост.

Йордан Цонев и Хамид Хамид твърдят, че активисти в ДПС са подложени на етнически тормоз

Това заяви независимият депутат Валентин Тончев, който бе придружен от своите колеги в парламента, които бяха изключени или напуснаха сами парламентарната група на движението.

По-рано в телевизионно интервю Йордан Цонев коментира, че научил от Фейсбук, че го наричат "българчето" в партията и е видял коментари, че  „българите и помаците вземат партията. А пред журналисти в парламента коментира, че във страницата във Фейсбук "Аз подкрепям Доган" има "мека казано етнически призиви, десетки, да не кажа стотици", заяви той.

Цонев твърди, че тормозят колегите му с етнически мотиви.
 

Йордан Цонев
Булфото


Илхан Андай: Писмото на Ахмед Доган не е писано от него

За всички е ясно, че д-р Ахмед Доган е носителя на етническия мир в България. Не случайно още през декември 1989 година заедно с Желю Желев положиха основните на този модел, в който живеем днес, каза Валентин Тончев.

И подчерта, че имено под управлението на Доган ДПС е показала през годините, че е "партията на мостовете и служи за пример както на Балканите, така и на Европа".

Пореден депутат напусна парламентарната група на ДПС

Сред нас има представители на всички етноси и ДПС категорично заявява, че всички опити да се всява етническо напрежение и раздор сред нашите редици няма да успее. След като нашите опоненти разбраха, че няма как да превземат партията и сега търсят други начини да подкопаят нейните основи. Ние ще излезем по-силни от тази ситуация, допълни депутатът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня