Логично е за евродепутати да се гласува само на територията на ЕС
Логично е за евродепутати да се гласува само на територията на ЕС / netinfo

Логично е, когато се избират евродепутати, за тях да гласуват само хората, които живеят в България, или на територията на други европейски страни. Това заяви в Хасково лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев, който ще бъде водач на Гражданската социалдемократическа листа на предстоящия през пролетта вот.

Доказал съм през годините, че с чиста съвест мога да гледам в очите българите с турско етническо самосъзнание, за мен те са български граждани и трябва да имат равни права, но проблемите на Европейския съюз едва ли интересуват хората в трети страни, коментира Константин Тренчев.

Позицията му подкрепи и лидерът на Политическо движение „Социалдемократи” и депутат от Коалиция за България Николай Камов. Неговата формация ще внесе редица предложения за промени в проекта на Закона за избор на евродепутати, който в петък народните представители са получили от правната комисия.

Начинът, по който ще гласуваме този закон, ще бъде в интерес на мнозинството хора в България, допълни депутатът от Коалиция за България и лидер на партия „Български социалдемократи” Георги Анастасов.

В Хасково националните председатели на социалдемократическите формации коментираха с регионални активисти подготовката си за предстоящите избори за евродепутати.

Други новини от Хасково