/ БГНЕС
Има криза в управляващото мнозинство. Това коментира председателят на ДСП Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че това се е усетило особено ясно при липсата на кворум вчера, както и днес, когато едва от втория опит и то с депутати от движението се осигури кворум за заседанието на парламента.
 
Депутатите трудно събраха кворум, но започнаха работа

От ДПС обаче поискаха да падне от дневния ред Закона за местното самоуправление.

"Такъв тип закони трябва да се вкарват за гласуване след широко обществено обсъждане. Закони, които имат важно обществено значение, би трябвало да се внасят от Министерския съвет, за да има яснота кой носи политическата отговорност, а не управляващите да се крият зад конкретни народни представители", коментира той. "Такъв тип закони са вредни и за държавата, и за обществото", поясни той. С този закон се опитват да създават едни "наказателни отряди", допълни Карадайъ. 

"Има нещо по-важно от политическа гледна точка, това, което видяхме вчера и днес - управляващото мнозинство не може да осигури кворум в залата. Кворумът в Народното събрание се осигурява от опозицията. Това е криза. Нещо повече - конструктивните действия на опозицията определят и дневния ред в Народното събрание - това е знак за вътрешна криза при управляващите", отбеляза лидерът на ДПС пред журналисти.