/ / iStock/Getty Images
"Кацаров беше изпратен до мен от началника на клиниката доц. Атанасов, да бъдат прегледани със своята съпруга и той да бъде евентуално хоспитализиран на легло във Вътрешна клиника. Пациентът бяха изпратен за ЕКГ и скенер на бял дроб, след което собственоръчно подписа всички необходими документи и декларации за хоспитализация. Едната е декларация за хоспитализация, той го подписа пред мен". Това посочи на брифинг пред медиите д-р Христина Каменова, хоспитализирала служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Министър Стойчо Кацаров обясни за диагнозите и трусовете в „Пирогов“ (ВИДЕО)


"Дали пациентът ще остане на легло, това преценява началникът на клиниката в зависимост от общата му състояние. Те са преценили, че състоянието му позволява да е на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болница „Пирогов“ за дните на хоспитализация. По думите ѝ пациентът ако не желае да лежи в болницата и състоянието му позволява, той може да бъде на домашен престой", посочи тя.

На въпрос за обвиненията на Кацаров, че положените подписи са били преправени, лекарката отговори: "Нека го докаже". По думите ѝ той подписал всичко пред очите ѝ.