Близо 60 души са взели участие в игрите
Кукерски игри по време на пандемия в София. Въпреки забраните - в столичния квартал „Враждебна” през уикенда се проведе традиционния празник „Джамал“.

Десетки участници, неспазили мерките за безопасност - а резултатът глоба, наложена на районно кметство „Кремивковци”. Какъв е размерът на санкцията и защо бяха нарушени правилата?

Близо 60 души са взели участие в игрите, предава NOVA. „Наистина разреших този празник да се проведе. Той бе на открито и мисля, че бяха спазени всички мерки. Имаше маски и хора призоваваха да няма струпвания на хора. Не смятам, че е имало много хора, за да се стигне до зараза“, обясни кметът на район „Кремиковци“ Лилия Донкова.

Тя добавя, че ще понесе отговорност като кмет на района и ще заплати акта. Той е написан персонално на нея. „Символиката на празника е такава. Те го искаха за доброто на квартала и аз като кмет не можех да не ги подкрепя“, добавя Донкова.

„Този празник трябваше да се състои. Той е традиция, която не е прекъсвана дълго време. Направихме го след като децата се върнаха на училище и моловете бяха отворени“, казва организаторът Росен Лазаров.
nova.bg