Краваров оспорва с документи твърденията на Станишев
Краваров оспорва с документи твърденията на Станишев / netinfo

Във връзка с жалбата, изпратена от премиера Сергей Станишев до Общинска избирателна комисия - Банско и с искането кметът Александър Краваров да бъде отстранен от длъжност, Краваров защити правата си и показа документи, които не го уличават в нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това съобщават от общинска администрация.

От документите става ясно, че кметът на общината е подал молба до председателя на Съвета на директорите за освобождаването му от поста, тъй като съгласно Закон за местното самоуправление и местната администрация той няма право да участва в подобни дружества.

На 24 октомври Александър Краваров е освободен от поста и изпълнителният директор на “Топлофикация Банско” АД инж. Красимир Влъчков изпраща писмо до председателя на Общински съвет – Банско, за да съобщи за освобождаването на Александър Краваров и с молба да се определи нов представител на общината.

На 5 март тази година, след като не са взети съответните мерки от Общински съвет – Банско за освобождаването на Александър Краваров от поста в дружеството, е изпратена и втора молба. На 6 март за представител на общината в Съвета на директорите е решено Александър Краваров да бъде заменен от Валери Димитров Мечев.

Краваров смята да поиска лична среща с премиера Сергей Станишев.