Спортният министър Красен Кралев коментира скандала с починалия български боксьор в Албания. „За мен това си е чисто престъпление. Криминална проява, крадене на чужда самоличност и явяване с нея. Това е извършено от починалия боксьор. Тук има няколко въпроса, които сериозно трябва да се разгледат. Те не могат да се коментират в детайли преди да е приключено разследването в Албания”. Това коментира той пред NOVA.

Как починалият български боксьор се е състезавал с чуждо име? (ВИДЕО)

Според него трябва да се изясни здравословното състояние на Борис Станчов, както и каква е била причината за смъртта му. „Другият въпрос е кой е бил преглеждан? Исус или другия състезател. Ние ще извършим проверка”, каза спортният министър.

Обявеният за починал боксьор Исус Величков се оказа жив

Според Красен Кралев случаят е изключение и такова нещо не се е случвало досега. Той допълни, че трябва да се види какви са били мотивите за смяната на самоличността. Според него починалият може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България преди това.

Български боксьор загина по време на мач в Албания

„Трябва да се провери дали има криминално минало. Има много работа, която разследващите трябва да свършат. При всички случаи имаме неприятен прецедент”, коментира той.
nova.bg