Костов: В България няма обективна социология
Костов: В България няма обективна социология / netinfo

Лидерът на ДСБ Иван Костов отхвърли като възможна тезата да призовава собствените си привърженици да гласуват на втори тур за друг кандидат-президент.

В предаването „Пропаганда“ на Дарик Костов каза, че това няма да се наложи. „Не, аз тази хипотеза по начало не искам да я обсъждам по време на предизборната кампания, защото тя има свойството да отнема аргументация да се гласува за кандидата на Демократите, който е Неделчо Беронов. Да поставя под съмнение неговото участие на балотажа седмица преди избори е най-неразумното нещо, което мога да направя”, каза Костов и допълни: „НЦИОМ или някои други агенции не са достатъчен мотив, за да ме накарат, за да ме накарат да обсъждам това нещо”.

На въпрос лъжат ли социологическите агенции, лидерът на ДСБ отговори, че лъжат, обосновавайки се: „В България, за съжаление, няма обективна социология. Аз желая да има такава обективна социология, но това да бъдат големи независими, комерсиални и западни социологически агенции, които да създадат нови мрежи за наблюдение, за контрол върху анкетьорите и т.н, за да имаме наистина една чиста картина. За социологическите изследвания преди президентски избори има следната зависимост – винаги са били погрешни”.

*Интервюто с Иван Костов чуйте в рубриката DarikNews Audio