Костов: Ще станем свидетели на още убийства
Костов: Ще станем свидетели на още убийства / снимка: Sofia Photo Agency

Лидерът на ДСБ Иван Костов прогнозира, че заради политическата и икономическа криза в страната ще станем свидетели на още убийства.

Тъмносините настояват делото „Лиани” да бъде изпратено във вътрешната парламентарна комисия. Според Иван Костов разработката е посветена на „черната каса” на ДПС и истината за обръчите от фирми, по думите му, трябва да излезе наяве. Костов каза, че вярва на версията на бащата на починалия в петък началник на кабинета на ДПС лидера Ахмед Емин, че синът му не се е самоубил. Според Иван Костов Емин е бил човекът, който организирал черните каси на Доган.

Костов беше категоричен, че смъртта на Емин е удар лично срещу ДПС лидера. Разплитането на този случай зависи от БСП, която може да разбие ДПС, защото движението е загубило своята самостоятелност, категоричен беше Костов.

По думите му, в тази особено трудна политическа и икономическа обстановка управляващите трябва да поискат доверие за определен срок от време за антикризисна програма от мерки и след изпълнението й да се проведат предсрочни избори така, както навремето постъпил Любен Беров.