Костов: Президентът опитва да спаси мафията във властта
Костов: Президентът опитва да спаси мафията във властта / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Костов: Президентът опитва да спаси мафията във властта
23244
Костов: Президентът опитва да спаси мафията във властта
  • Костов: Президентът опитва да спаси мафията във властта

С поведението си спрямо правителството президентът Георги Първанов се опитва да блокира държавата и да спаси мафията във властта. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в коментар за поредните разменени остри реплики между държавния глава и министър-председателя през уикенда.

Според Иван Костов Георги Първанов се опитва да обясни изтичането на класифицирана информация от ДАНС не само за да защити Сергей Станишев, а и да пази себе си.

Тъмносините ще се обърнат с писмо до премиера Бойко Борисов и външния министър Румяна Желева кабинетът да поиска от иракското правителство цялата документация, свързана със сделката за отпускане на петрол срещу храни, комисионната от която е отишла в БСП според тях. Възможно е ДСБ да инициират процедура за импийчмант на държавния глава, ако се окаже, че като лидер на БСП е подписал такова искане до Садам Хюсейн.

Костов Президентът опитва да спаси мафията във властта
netinfo

Според тях президентът обезценява изобщо класифицираната информация заради липсващите 30 страници от собственото му досие. ДСБ настоява те да станат публично достояние.

Изводът на тъмносините от поведението на Георги Първанов е, че прави всичко това, за да покаже колко страшен би бил отпорът на мафията срещу действията на управляващите. „Демократи за силна България" призоваха и ГЕРБ вече да започне войната срещу мафията, която още не била стартирала.

От партията били в готовност да предоставят на премиера Бойко Борисов документи с подписи на Ахмед Доган. В петък министър-председателят каза, че е сложно лидерът на ДПС да бъде разследван, тъй като никъде няма негов подпис.

Костов е на мнение, че със защитата, която президентът Първанов оказва за посланиците във Вашингтон и Анкара, той на практика закриля изборното мошеничество.