Костов: ГЕРБ все повече се отдава на лобистки закони
Костов: ГЕРБ все повече се отдава на лобистки закони / снимка: Sofia Photo Agency
Костов: ГЕРБ все повече се отдава на лобистки закони
54668
Костов: ГЕРБ все повече се отдава на лобистки закони
  • Костов: ГЕРБ все повече се отдава на лобистки закони

На Националното събрание на „Демократи за силна България" на 30 юни ще бъде обсъдена и приета платформа за обединена и модерна десница на българите. Тази обединена десница ще бъде антипод и алтернатива на сегашното управление на държавата. Това съобщи при посещението си в Русе лидерът на ДСБ Иван Костов.

През изминалите години хората се нагледаха на експерименти и опити за подмяна на десницата. Вече е време с опита си да предложим на хората една зряла платформа за обединение, заяви Костов. Според него на тази платформа би могъл да стъпи и Съюзът на демократичните сили. Така той коментира думите на д-р Ваньо Шарков, който е кандидат за лидер на СДС, че именно Съюзът на демократичните сили ще възражда десницата: „Хубаво е, когато има усилия от различни места, насочени към това да бъде обединена и модернизирана, да стъпи на здрава основа десницата в България. Тези усилия са добре дошли. Това са вектори, които водят в една посока. Тази гледна точка няма противоречие. Има желание да се стигне дотам, докъдето и ние искаме да отидем".

Новото дясно обединение ще бъде преди всичко за избирателите на Синята коалиция, обясни лидерът на ДСБ. За хората, които са разбрали, че ГЕРБ е една подмяна на десните ценности. Той призна, че въпреки всичките усилия, които полага Синята коалиция в парламента, тя не успява да фокусира вниманието на управляващите върху най-важните проблеми: „Почти всички предупреждават, че изобщо за Източна и за част от Югоизточна Европа, за България няма нещата няма да се развият добре. Ние настояваме за кой ли път да се работи върху сериозни проекти за стимулиране и за даване възможност на предприемчивите инициативни хора да направят така, че страната да започне да излиза от кризата. Заради това водим и тази война срещу монополите, затова си и получихме техните удари. Затова и моята глава за пореден път се изтъркаля някъде отрязана".

„ГЕРБ се отдава все повече на лобистко законодателство. Тук единственият светъл лъч е, че се появи президент, който започна да връща тези закони. Главният активист по закона за тютюна е Емил Димитров. Може ли човек, който има бизнес с разпространение на цигари, да се появява непрекъснато на трибуната и да обяснява какъв трябва да бъде законът. Още не е принуден „Лукойл България" да инсталира тази апаратура за наблюдаване на неговите потоци от гориво, която ГЕРБ накараха всички малки бензиностанции да си инсталират", подчерта лидерът на ДСБ.

След отлива при разпада на Синята коалиция вече се забелязва обратна тенденция в ДСБ. Само за последната седмица са се записали над 120 нови членове на партията, похвали се Костов.