Унизително беше, че след като се прие декларацията с гласовете на 6 от 7-те партии в парламента, всички станаха на крака и ръкопляскаха тържествено все едно сме превзели Цариград. Това беше парад на васалитета и блюдолизничеството – кой е повече верен на сюзерена, кой е по-по натовец. Като питахме кой ще плати щетите от санкциите, не получихме отговор. Това заяви на брифинг лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Не можем ли ние да водим разговори? Защо да подкрепяме решения, които някой друг е взел. Някой друг участник в разговорите каза, че България не е независима държава. После се поправи, че България не е неутрална. Имам чувството, че разговарях с партийни секретари на БКП. А те дори не бяха от БСП", заяви Костадинов.

Българският парламент излезе с обща декларация за Украйна

"Гледахме този филм в Югославия, в Сирия, в Либия, Ирак. Терминологията е същата, само не се говори за мироопазваща операция и мироопазващи контигенти. Международното право е мъртво от 1999 години, когато без санкция на ООН, САЩ атакуваха суверенна държава. Избиха хиляди", коментира лидерът на "Възраждане".

Той подчерта, че от "Възраждане" скърбят за жертвите, тъй като украинците са братски народ, но Костадинов обвини, че украински националисти през годините са заливали с боя български паметници в Украйна винаги на 3 март, имало загинали българи в запаления Профсъюзен дом в Одеса, както и други "тероризирани българи". Имало намеци за изселване на българите от Украйна.

Русия започна военна операция в Украйна

По думите му конфликтът е бил разклаждан от САЩ и неговите съюзници, които Костадинов нарече „подлоги“.

Костадинов заяви, че е изненадан от ескалацията на конфликта, но през годините е имало "дрънкане на оръжие".