Вчера стана окончателно ясно, че България няма да бъде в шенгенското пространство, което едва ли е изненада за някого с оглед на това, че българската границата прилича на ограда, която всеки един може да прескочи. Ние искаме да благодарим на представителите на Австрия и Нидерландия, защото със своята позиция представителите на тези две европейски държави ясно и категорично разобличиха лицемерието на институцията ЕС като цяло.

Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Костадинов обясни, че тези две държави нямат проблем с приемането на България в Еврозоната, въпреки изразените притеснения по отношение на корупцията в България и проблемите по границите ни. "Очевидно е, че тук става дума за политическо решение, безспорно. То не е свързано с нито с нивата на корупция в България, нито за охраната на границата, а с ролята на България в ЕС. С ветото на Австрия и Нидерландия, те показаха ясно и категорично, че България за останалите държави членки на ЕС не е държава, а територия", категоричен е той.

Австрия официално казва „не“ на България и Румъния в Шенген

Лидерът на Възраждане подчерта, че лицемерието на хората в ЕС обхваща и медийните среди.

"Най-голямата заплаха за националната сигурност към момента представляват и агенти за влияние и хора обслужващи чужди национални интереси, които прокарват идеята, че България в ЕС е постигнала своя апогей на развитие. Напротив членството на България в тази организация унищожава както българския икономически, така и човешкия ресурс на нашата държава.", подчерта той.

Костадинов коментира, че винаги са казвали, че в политиката личностите не трябва да имат водеща роля, а политиките, които се предлагат. Той коментира, че която и да е кандидатурата за премиер на ГЕРБ, той ще спазва политиката на ГЕРБ.
БГНЕС