/ БТА

Разпространената днес от МВР информация за това, че "имало данни за извършени длъжностни престъпления във връзка с обществената поръчка за изграждането на Национален институт по педиатрия" през 2020г., по същество представлява преднамерено разпространение на невярна информация.

Това заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов с пост във „Фейсбук”.

МВР дава на прокуратурата двама бивши здравни министри заради детската болница
 

„Преценката на този въпрос първо е от компетентността на Прокуратурата, а не на МВР. Авансовото плащане, за което става дума в съобщението на МВР, не е наредено от Министерството на здравеопазването или от Министъра на здравеопазването, а от държавното акционерно дружество - възложител на обществената поръчка за изграждането на детската болница”, пише още той.

Спецпрокуратурата разследва изграждането на Национална детска болница

Бившият здравен министър е категоричен, че няма нищо общо с решението за откриване на процедурата за обществената поръчка, нито с решението за създаването на държавното акционерно дружество, встъпило в правата на възложителя по поръчката, нито с управлението и мениджмънта на последното.

„Ето защо, разпространените днес твърдения от страна на МВР, спрямо мен, представляват по същество безпочвени клевети”, добавя той.