/ Дарик Варна, архив
От 25 април до 1 май в курортите край Варна ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които ще действат в съвместни екипи с българските си колеги, съобщи комисар Илиян Илиев, началник отдел "Охранителна полиция" в дирекцията на МВР в крайморския град.

Хиляди румънски туристи се очаква да преминат през ГКПП Дунав мост по Великден

По думите му в комплексите се очаква да пристигнат около 15 000 гости за празниците около Великден. Поради тази причина полицейското присъствие ще бъде засилено, като ще работят включително Контролно-пропусквателните пунктове на входовете на курортите.

Вече е създадена организация за осигуряване на охрана около всички храмове по празниците, допълни Илиев. По думите му акцент за служителите на дирекцията ще бъде и спокойствието в кварталите на Варна и в малките населени места в региона.

Румънци пак превземат курортите край Варна за Великден

По празниците ще има засилен контрол на входовете на града в посока Варна, Шумен и Добрич, допълни главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". По пътищата в трите посоки ще има и непрекъснато действаща автоматична техника за контрол на скоростта на автомобилите.

Традиционно ще бъдат засилени проверките за употреба на алкохол и дрога от шофьорите, но тази година полицаите ще следят активно и за нарушения от пешеходци.