Хиляди румънски туристи се очаква да преминат през ГКПП Дунав мост по Великден и да посрещнат празниците в България - основно по Черноморието. По този повод е създадена организация с румънските власти, с агенция "Митници" и с Гранична полиция за недопускане на задръствания в района на граничния пункт, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Той посочи, че само в курорта "Златни пясъци" има предварително запазени 15 000 места. Очаква се туристическият поток да премине основно през ГКПП Дунав мост. За това ще бъде увеличен броят на гишетата.

Командироват румънски полицаи в комплексите край Варна за празниците

Атанасов обясни, че празниците в Румъния са слети, като се очаква трафикът да бъде най-интензивен на 1 май, когато туристите ще се прибират обратно в родината си.

Началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов обясни, че ще има засилено полицейско присъствие по пътищата Русе-Бяла и Русе-Разград, особено в най-натоварените часове. Ще бъде организирана и специализирана полицейска операция за скорост, употреба на алкохол и на наркотици, правоспособност и използване на предпазни колани.
БТА