Кола се запали след верижна катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив и се образува километрична тапа в неделния следобед. Така интензивният трафик в посока София се натовари още повече.

Ударили са се 4 автомобила – два с турска и два с българска регистрация, единият от които избухнал в пламъци и изгорял напълно.

„Стига се до запалването на автомобила. След като първият, с българска регистрация, намалява, вторият и третият автомобил са били с турски граждани, те не спазват дистанцията и се удрят един в друг и вторият се запалва”, разясни началникът на "Охранителна полиция" – Пловдив комисар Виктор Празов.
 

Пристигналите на мястото линейки откарали за наблюдение в болница бременна жена.

„Пострадали няма, едната жена на 27 години, бременна, е почувствала болки в корема и е откарана за преглед в УМБАЛ „Св. Георги”, каза още комисар Празов.

Няма опасност за майката и бебето, съобщиха от болницата. Но заради честите инциденти на магистралата от полицията призоваха хората: „Да спазват дистанция и да карат с нормална скорост, за да запазим живота на всички участници”.

За секунди с катастрофата се разминали и семейство с дете:

„Мъжът ми спря рязко, за да не се ударим в предната кола. Притеснихме се, детето изпадна в нервна криза. Беше много страшно. За пореден път се уверяваме, че коланите спасяват живота”, разказа жената.

За да не се запуши голям участък от магистралата, за няколко часа движението на автомобили от Бургас към София беше отклонено през Подбалканския път.
nova.bg, Фокус