Надежда Йорданова
Надежда Йорданова / Продължаваме Промяната
Надежда Йорданова министър на правосъдието.

Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е английско търговско право в The University of Law, Лондон. От 2007 г. е вписана в адвокатската колегия в Разград.

Като юрист експертизата ѝ е в областта на административното и търговското право, изпълнение и решаване на спорове при изпълнение на проекти, финансирани със средства на ЕС и други международни организации.

Работила е в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където започва като експерт и стига до началник на дирекция „Правна”. Била съветник на проектната инициатива „Отворено управление” на Американската агенция за международно развитие.

Началник е на кабинета на правосъдния министър Христо Иванов (ноември 2014 - декември 2015)

Народен представител от “Демократична България” в 45-ото и в 46-ото Народно събрание. В 46-ия парламент е председател на т. нар. комисия „Магнитски“, Зам.-председател на правната комисия в двата парламента.

Участник от “Демократична България” в експертните коалиционни преговори през ноември 2021 г., в групите по правосъдие и по регионална политика.