/ БГНЕС
Пулев продължава с пълна сила да гони мечтата си
Кобрата остава претендент за световната титла
94920
Кобрата остава претендент за световната титла
  • Кобрата остава претендент за световната титла
Кубрат Пулев даде интервю за Дарик радио и Спортно шоу Гонг след като стана ясно, че заради скъсване на мускул няма да може да се качи на ринга срещу Антъни Джошуа в Кардиф на 28 октомври.

Боксьорът съобщи, че контузията получил при спаринг.

Кубрат Пулев: Решението не беше лесно, но не всичко е пари

В отговор на появилите се коментари, че приключва с бокса, той заяви, че спира със спорта само за октомври, като остава претендент за световната титла и продължава с пълна сила да гони мечтата си. В типичния си стил Кобрата заяви, че сега още повече има амбиция да се качи на световния връх.

"Приключвам с бокса за този месец. Немският доктор ми каза, 4 седмици възстановяване и след това две седмици по-леко и след това пак с пълна газ и под пълна пара. Ще се прибера. Ще остана още малко тук и после ще се прибера", уточни Кубрат.

Той коментира още, че има сили да победи Джошуа, но не и с травма. Кобрата добави, че е можел да предпочете варианта да се качи на ринга и не в оптимално здравословно състояние, но това би означавало да излезе за парите, а не за победата.
 
 

Здравейте, приятели! Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа ...

Публикувахте от Kubrat Pulev в 17 октомври 2017 г.

"При мен няма разочарование, защото аз оставам в позицията си на официален претендент. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази битка. Мен предизвикателствата ме карат да се чувствам жив. Това ме прави щастлив. Не мога да се разочаровам. Имал съм много травми, и по-сериозни от тази. Само се надявам като отмине да не се появява повече никога", заяви още Пулев.

Подробности четете на Gong.bg

Запитан за появилите се коментари, че се уплашил от срещата, Пулев обясни: "Не съм чел, какво са писали хейтърите. Те не ме познават, не разбират от бокс, нямат понятие от спорт, така че...".

"Тези неща ще се уточняват тепърва, но нямам проблем да се бия с който и да е. Последното нещо е страх или притеснение от някого. Могат да ми наредят тримата световни шампиони на ринга, не ме притеснява, ако е за парите, излизам. Въпросът е като правим нещо да го правим, както трябва и когато съм на сто процента и мога да победя, тогава излизам", заяви още спортистът.