Клуб „Z е името, под което ще работят двете най-нови медии на родния пазар
Клуб „Z е името, под което ще работят двете най-нови медии на родния пазар / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Клуб „Z" е името, под което ще работят двете най-нови медии на родния пазар
70570
Клуб „Z" е името, под което ще работят двете най-нови медии на родния пазар
  • Клуб „Z" е името, под което ще работят двете най-нови медии на родния пазар

„Клуб Z" е името, под което ще работят двете най-нови медии на българския пазар, които стартират през март. В средата на следващия месец ще излезе месечното обществено-политическо списание Клуб „Z", а само след седмица - на 1 март в интернет ще се появи едноименния сайт с подобно съдържание. Главен редактор и на двете ще бъде журналистът Светлана Джамджиева, която първо в ефира на Дарик и предаването „Реактивно" съобщи името на новите медии. Издател на списанието и сайта ще бъде изпълнителният директор на „Софарма" и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев.

Двете медии ще вървят под името "Клуб Z". "Клубът ще е отворен. Той ще е отворен и за читателите ни, и за автори, за хора от всякакви медии, за хора, които искат да кажат нещо, което не могат да кажат в своите собствени медии. Z може всеки да го тълкува както си иска. Някои могат да кажат, че е много загадъчно. Ние бихме се радвали, ако читателите ни възприемат като знаещ, като задълбочен, а ако щете, защо не и като забавен", каза Джамджиева.

Читателската аудитория много бързо усеща кога нещо подлежи на не особено чисти помисли, имат нюх за тези неща, каза тя. "Макар че при този разкалян терен и най-чистото нещо шансът да се омърси е огромен и той е почти веднага. И си мисля, че от една страна това зависи от колегите, но от друга страна и от обществото ни. Според мен имаше група хора, група политици, група кукловоди да ги наречем, които съзнателно замърсиха терена на българската журналистика", каза тя.

Хората не знаят на какво и кого да вярват, каза Джамджиева и сподели, че ги разбира, защото и тя не знае на кого да вярва. "Ще държим и ще показваме на читателите си собствени новини. Списанието ще е по-различно като формат. Там ще търсим добри автори, които имат истинско свое мнение, не са подвластни на конюнктурата. Четиво за хора, които ги интересува политиката", каза тя.