Премиерът Кирил Петков направи коментар за NOVA, след като стана ясно, че отнемат достъпа до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

"Няма да има човек, който да се чувства над закона, всички ние сме равни. Това да няма различно или специално третиране е истинската промяна, която българското общество трябва да види, че вече започва да се случва", посочи Петков и допълни: „Ние трябва да имаме едно общество, в което правилата, законността и следването на тази законност стават огромен приоритет”.

След обявената оставка: Отнеха достъпа на Цацаров до квалифицирана информация

Решението за Цацаров е било взето след контрол за надеждност и получени данни, които оказали влияние върху това колко е надежден председателят на КПКОНПИ.

„ДАНС ме уведоми, че са отнели достъпа до класифицирана информация до ниво „Строго секретно”. Разрешението е отнето в хода на осъществен контрол за надеждност след придобити данни, оказващи влияние върху неговата надеждност”, коментира министър-председателят. 

Четворната коалиция призова Иван Гешев да подаде оставка, той отговори: кризисен пиар

Министър-председателят обвърза настъпващата промяна и с декларацията на управляващата коалиция, в която се иска оставката на главния прокурор Иван Гешев.

„Всички българи имат право на мнение. Народните представители също имат право да направят декларация за нещо, което вярват, че е факт. Аз мисля, че този тип информация явно на него не му харесва, сигурен съм. Но промяната идва”, заяви той.

Гешев определи исканата му оставка като кризисен пиар