/ Георги Димитров
Софийската градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, обвинен за катастрофата от 25 септември на околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама бяха ранени.

Обвинението му се изменя в такова за умишлено престъпление, досега то беше, че по непредпазливост е причинил смъртта 64-годишен френски гражданин и телесни повреди на двама други, съобщиха от прокуратурата. Според събраните данни Любенов е шофирал след употреба на алкохол и наркотици. Той е шофирал със 195 км/ч, при ограничени 80 км/ч, когато се е случила катастрофата.

Сега на Любенов му е повдигнато обвинение, че нарушавайки правилата за движение по пътищата, относно режима на скоростта, и пренебрегвайки забраната да управлява моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества, е реализирал пътнотранспортно произшествие и умишлено е причинил смъртта на един човек и телесни повреди на двама други.

Преди дни Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Любенов и го остави в ареста. Решението обаче може да се обжалва.

"Вижте, виновен съм, така е, признавам си", каза Любенов пред съда. Той обясни, че е бил в шок след катастрофата, но каза, че се е притекъл на помощ към пострадалия автомобил. Пред медиите той коментира, че съжалява за случилото се.
БТА