От прокуратурата съобщиха подробности за тежката катастрофа от снощи край Панчарево, при която загина млад мъж, а осем души бяха ранени. Част от тях са с опасност за живота. 

Според първоначалната информация по случая на 6 септември, малко след 22:00 ч. автомобил „БМВ“ се движел по ул. „Самоковско шосе“ в посока от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на гребна база „Панчарево“ навлязъл внезапно в насрещното и се блъснал челно в „Мазда“. В резултат на сблъсъка между двете коли е бил пометен и още един автомобил „Фолксваген“, движещ се близо до тях, посочиха от прокуратурата.

В резултат на удара на място е починал шофьорът на „БМВ“-то, а 29-годишната жена, пътувала с него, е тежко ранена и с опасност за живота. Пострадали са и 18-годишният шофьор на „Мазда“-та и пътуващите с него три момичета - на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишния шофьор на „Фолксваген“-а и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

От болниците, където са настанени ранените, съобщиха какво е състоянието им към този момент. 

Няма промяна в състоянието на момчето в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, съобщиха от лечебното заведение. Осемнайсетгодишният младеж остава в много тежко състояние. Той е с множество травми, за живота му има реална опасност. Настанен е в Централната реанимация на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Лекарите правят всичко по силите си да го стабилизират, но засега е рано за прогнози, съобщи доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

В болница „Света Анна“ са откарани три момичета - на 18, 17 и 14 години, с тежки съчетани травми, съобщи на брифинг директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. За живота на две от момичетата има реална опасност, а едното от тях е в крайно тежко състояние.

Четирима от пострадалите са настанени и в „Пирогов“, като от тях млада жена е с опасност за живота, съобщи по-рано тази сутрин директорът на болницата д-р Валентин Димитров. 

Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, протоколите за които са внесени от СГП в СГС за одобрение. В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебно-медицинска експертиза на починалия и съдебно-химическа експертиза за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.