/ Правителствена информационна служба
„Моята амбиция е след няколко години Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) да може да се равнява на Военноморското. Успехът на Висшето военноморско училище (ВВМУ) е плод на години работа, добър екип, много работа и разбиране от страна на министерството. Надявам се, така, както ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е водещо в една от класациите на най-добрите военноморски училища в света, след няколко години и ВВВУ „Георги Бенковски“ да бъде водещо в областта на авиационното образование“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемония за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, допринесли за развитието на военно-образователната система, съобщиха от МО.

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията (ВИДЕО)

По повод 24 май, Ден на българската писменост и култура, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители за проявен висок професионализъм и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за възстановяването на ВВВУ „Г. Бенковски“. Също така бяха отличени и преподаватели и експерти с принос в развитието на военно-образователната система от Военната академия „Г. С. Раковски“, Националния военен университет „Васил Левски“, Военномедицинската академия, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Започна парашутната подготовка в Българската армия (СНИМКИ)

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов припомни, че до официалното откриване тази година на ВВВУ „Г. Бенковски“ се е стигнало след продължителна и упорита работа и отстояване на политиката на Министерството на отбраната за необходимостта от възстановяването на училището. „Това бе плод на труда на много хора, които заслужават да бъдат отличени. С желание, хъс и любов към авиацията, те поправиха една несправедливост, направена преди 17 години – закриването на тази институция“, подчерта министърът на отбраната.

Постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев благодари от името на наградените за подкрепата от страна на политическото ръководство за развитието на военно-образователната система.