Каракачанов: Трябва да инициираме балканска конференция за косовския въпрос
Каракачанов: Трябва да инициираме балканска конференция за косовския въпрос / netinfo
Две са събитията на 2007 година – влизането ни в Еропейския съюз и освобождаването на медиците. Това каза в предаването „Годината” лидерът на ВМРО и съпредседател на Българския народен съюз Красимир Каракачанов.

През 2008 година по думите на Каракачанов е най-важно всеки българин да има оптимистичен поглед в бъдещето. „За да се случи това, най-важното е „политичексата класа” да има ясна визия за бъдещето на българската нация”, допълни той. По думите му това ще бъде и първата крачка в парламентарната дейност на ВМРО през следващата година.

Каракачанов коментира доброто партньортсво с ГЕРБ в Пловдив. „ВМРО спечели Пловдив, защото успя да бъде формация, която търси партньори и ги намира. Там изградихме едно добро партньорство с ГЕРБ и спечелихме още от първия тур”. Според него без това партньорство ВМРО е могло да отиде на балотаж.

Относно съмишлениците в БНС, той коментира, че вътре в коалицията партньорите работят много добре. "Всички анализатори и политици обясняваха как БНС ще е първата парламентарна група, която ще се разпадне. Това не стана. “Атака” се разцепи, НДСВ се разцепи, ДСБ и тя се цепна, СДС да не говорим. Нашата коалиция е стабилна, защото е направена на принципа на отговорност и ясни принципи", подчерта Каракачанов.

При съставянето на тройната коалиция стана ясно, че ние не можем да участваме в партийно правителство и няма управление, в което ние да участваме заедно с ДПС, изтъкна лидерът на ВМРО. Подкрепихме промените в конституцията. Ако утре се внесе нашата програма за демографския проблем, ще гласуваме, без значение с кого. Има важни неща за българската нация, при които е без значение политическата принадлежност, посочи той.

Каракачанов коментира и въпросът за независимостта на Косово и според него то трябва да бъде отделна държава, не само защото по-голямата част от населението са етнически албанци. По думите му сръбската политика е виновна за проблема около обяването на независимостта на държавата. Каракачанов смята, че трябва да станем инициатори на балканска конференция, на която да се реши косовският въпрос.