Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов / БГНЕС, архив
Каракачанов: Има време за законови промени за КЕВР да се произнесе по сделката на ЧЕЗ
96413
Каракачанов: Има време за законови промени за КЕВР да се произнесе по сделката на ЧЕЗ
  • Каракачанов: Има време за законови промени за КЕВР да се произнесе по сделката на ЧЕЗ
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че има достатъчно време за гласуването на законови промени, които ще дадат правомощия на Комисията за енергийно и водно регулиране да се произнесе по сделката за продажбата на ЧЕЗ, преди нейното финализиране.

Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси

След заседанието на правителството Каракачанов обясни, че от ВМРО ще подготвят новия текст в закона за енергетиката, с който ще бъде дадено право на Комисията да контролира провеждането на такива сделки и при необходимост да ги спира.
 
И Симеонов с коментар за сделката с активите на ЧЕЗ у нас

Вицепремиерът припомни, че сделката с дружеството на Гинка Върбакова не е финализирана, докато не се платят парите.
 
Според Борисов скандалът около ЧЕЗ е сценарий срещу правителството

"Ако тази седмица бъдат внесени тези поправки и следващата седмица минат на комисия по енергетика и бъдат приети, аз лично смятам, че все още има време с тези промени в закона за енергетиката да дадем възможност на КЕВР да се произнася по подобни сделки - дали разрешава, санкционира или одобрява една такава сделка. Защото тук не е въпросът само, че някой ще намери 320 млн. Аз не искам да коментирам откъде, кой, как. 320 млн. могат да ги намерят много хора. Въпросът е, че България има своите икономически интереси и най-вече своите национални интереси и трябва внимателно да следи кой купува подобни структуроопределящи предприятия, каквито са ЕРП-тата", каза Каракачанов.