Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
И Симеонов с коментар за сделката с активите на ЧЕЗ у нас
96408
И Симеонов с коментар за сделката с активите на ЧЕЗ у нас
  • И Симеонов с коментар за сделката с активите на ЧЕЗ у нас
Вицепремиерът Валери Симеонов научил от медиите, че Гинка Върбакова е на път да придобие активите на ЧЕЗ у нас. В кулоарите на парламента той заяви, че опозицията и извънпарламентарните партии имат интерес да клатят правителството.
 
Според Борисов скандалът около ЧЕЗ е сценарий срещу правителството

"Нормално е да им сделки при пазарна икономика. Скандално е това, че лицето, което е представено за купувач, няма никаква сериозна история, няма опит в управление. Това определено е свързано с някакви рискове на бъдещото управление на доста голяма и сложна система. И не съм сигурен, че лицето или тези около него ще могат да вземат правилни решения", каза Симеонов.

Борисов иска от Бабиш информация по сделката с активите на ЧЕЗ у нас

Той подчерта, че енергетиката е сложно и сериозно нещо. Българската енергетика е доста добре работеща система - както държавната част, така и тази, която е в ръцете на частен капитал, обясни вицепремиерът.

Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси
 
"Една добре работеща система според мен не трябва да отива в ръцете на хора, които нямат хабер, никаква представа от управление, инвестиции и прочие. Как ще прецени Гинка дали трябва да бъде подменен трафопост в еди-кой си квартал, когато тя надали знае какво е трафопост", попита Симеонов.