/ БГНЕС
"Трябва да вярваме, че не е далеч денят, когато театрите, концертните зали, галериите и книжарниците отново ще бъдат пълни". Това каза Цвета Караянчева във видеообръщение по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, публикувано на страницата ѝ в социалната мрежа „Фейсбук“.

24 май – Ден на българската просвета и култура (ВИДЕО)

„Напред, науката е слънце, което в душите грей! Напред, народността не пада там, дето знанието живей! На днешния 24 май тези думи от любимия химн са още по-близки до сърцата ни. Както никога досега, търсим отговори и надежда в нашите учени.
 
 

Честит празник!

Публикувахте от Цвета Караянчева в Събота, 23 май 2020 г.

Както никога досега, техните анализи и прогнози са във фокуса на вниманието ни. Затова искам да поздравя на днешния празник българските храмове на знанието и техните жреци“, каза тя. „Честит празник на българските творци.

Трябва да вярваме, че не е далеч денят, когато театрите, концертните зали, галериите и книжарниците отново ще бъдат пълни, за да лекуваме в тях раните от страха, гнева и изолацията от последните месеци“, посочи Караянчева.

„Честит празник, български абитуриенти! Да, Вашата раздяла с училище няма да е такава, каквато сте си представяли, но времето за празнуване ще се върне. Сега е важното да сте внимателни и здрави и да разказвате след години уникалното си преживяване“, добави Караянчева.

„Днес искам да поздравя всички български учители и ученици, които продължиха учебния процес дистанционно. Вие доказахте, че България има потенциал да се справи с предизвикателствата дори по-добре от други страни и народи. Честит празник, скъпи сънародници!“, посочи още тя.