слънце
слънце / iStock/Getty Images
Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за август.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максимална температура на височина 1200 метра около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

В четвъртък и петък отново в часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. През първия ден ще превали само на отделни места, през втория на повече места, главно в планинските райони. Има, макар и по-малка, вероятност да превали и в Североизточна България. В четвъртък и температурите ще са малко по-ниски./
БТА