/ /iStock
Утре над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над източните и планинските райони, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Североизточният вятър ще отслабне, в западните райони и ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 29°С и 34°С, в София - около 29°С. Това сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието постепенно през деня облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа североизточен вятър, но вече слаб. Максимални температури: 29°С - 30°С. Температурата на морската вода е 26°С. Вълнението на морето ще е 2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен, север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 24°С, на 2000 метра - около 16°С.  
  
В неделя ще преобладава слънчево време. Изолирани краткотрайни превалявания са възможни главно в планините на Югозападна България. Вятърът ще е за кратко с южна компонента, предимно слаб. Температурите бавно ще продължат да се повишават и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30°С и 35°С. 

В понеделник отново ще има условия за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици на места, главно в планинските райони в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за локални значителни количества там. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, а температурите ще са все още без особена промяна. 
НИМХ, БТА