Момче от социален дом спаси живота на една от възпитателките си, посочва NOVA.
 
Тийнейджърът останал без семейство, защото системно бил пребиван от втория си баща. Преди 3 години той постъпил в социален център, а голямата му мечта е да има дом.

Силата на доброто: как доброволци помогнаха на възрастен мъж (ВИДЕО)
 
Анхел-Рос навършва 17 години и това е третият рожден ден, който детето посреща в центъра от семеен тип в Димитровград.
 
"Преди 3 години пастрокът ми ме удари и лежах в неврохирургично отделение в Хасково. Имам две епикризи, защото два пъти лежах. И ме настаниха тук, понеже бях подложен на тормоз не само от пастрока ми, но и от майка ми. Стоял съм на глад, на студ, нямахме пари", разказва момчето.
 
Преди дни Анхел и децата от центъра се превръщат в герои. Прибирайки се от училище, те виждат, че на възпитателката ѝ е лошо. В първия момент младежът се паникьосва, но после реагира и ѝ дава да захапе молив. Това спасява живота ѝ.
 
Жената вече е добре, но все още се възстановява.

Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания
 
А Анхел не се чувства като герой и иска да продължи да помага въпреки тежката си съдба. Смята да учи във Военния университет във Велико Търново, за да помогне на братчето и сестричката си, а и на държавата.
 
Анхел иска семейство, защото това му липсва най-много:
 
Да се прибереш вкъщи и да знаеш, че майка ти и баща ти те чакат с нетърпение, пък аз се прибирам и... Не, че е лошо тук. Персоналът и хората се опитват да пресъздадат максимално семейната обстановка, но няма как точно тя да се пресъздаде“, казва тъжно момчето.

Добро дело: 9-годишно момиче дари косата си за онкоболни
nova.bg