Зов за помощ за възрастен човек от Хасково събра десетки доброволци, които почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване, съобщава NOVA.

61-годишният Митко цял живот е работил тежък физически труд. Бил е шлосер, стругар, багерист и боклукчия. До преди две години, когато остава без работа и пари.

Доброто сред нас: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл

„Нямах даже и пари един хляб да си купя. Комшиите ми помагаха. До преди две години и половина работих, обаче подадох документи да се пенсионирам да мога да хвана тия категории - първа и втора, обаче 2 години не ми стигнаха. Трябва да съм на 64 г., а пък аз съм на 61 г.", разказа Димитър Карагьозов.

Днес вече може да си позволи и да се поглези с кафе, а само до преди няколко дни едва намира с какво да се храни. А помощта идва от съседи, които разказват историята на Митко в мрежата.

Събрали се десетки хора, които пристигнали в дома му, за да помогнат. А тези, които не могли да помогнат лично, изпратили пожелания под формата на картички и рисунки. Митко вече има всичко нужно, а домът му малко по малко се преобразява. Единственото, от което има нужда сега възрастният човек, е работа.
nova.bg