Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания
Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания / vesti.bg
Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания
86512
Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания
  • Доброто – да се дарява в изобилие и без очаквания

Доброто е заложено в нас, то е част от нашата естествена светла същност и трябва да го даряваме безусловно и в изобилие. Това каза в ефира на Дарик радио йога инструкторът, автор и създател на сайта „Промени живота си“ и Център „Промяна“ в Пловдив Мариана Стракова.

Тя отбеляза, че вярата отключва желанието ни да правим добро и предизвиква естествен импулс, който превръща желанието в действие.

„Колкото повече добрини правим един за друг, толкова по-добре ще се чувстваме. Важното е да го правим без очаквания, защото в противен случай ще се разочароваме“, категорична бе Мариана.

По думите й, празниците ни мотивират да правим добро, като ни дават знаци за силата на човешкото присъствие, а когато споделяме тези моменти с близките си ясно осъзнаваме какво богатство притежаваме.

Според Мариана обаче, важното е да запомним тази енергия от празниците и да я размножаваме през цялата година, защото според нея, всеки ден е Великден.

„Правете добро с всички средства, по начина, по който го чувствате, на всяко място, по всяко време, на всеки човек!“, заключи йога-инструктурът.

/Цялото предаване по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/

"Внимавай с Думите си - превръщат се в Мисли. Внимавай с Мислите си - превръщат се в Чувства. Внимавай с Чувствата си - превръщат се в Дела. Внимавай с Делата си - превръщат се в Навици. Внимавай с Навиците си - превръщат се в Ценности. Внимавай с Ценностите си - превръщат се в Характер. Внимавай с Характера си - превръща се в Съдба." Махатма Ганди

Доброто  да се дарява в изобилие и без очаквания
netinfo