Кабил: Тръгвам си удовлетворен
Кабил: Тръгвам си удовлетворен / netinfo

Тръгвам си удовлетворен, защото човекът, който поема щафетата е отдал живота си на аграрния сектор. Това заяви бившият министър на земеделието и продоволствието Нихат Кабил при днешното официално предаване на поста на Валери Цветанов. От днес ведомството има и ново име – Министерство на земеделието и храните. Ето какви реплики размениха Кабил и Цветанов:

„Винаги съм работил и съм живял с мисълта, че този ден ще дойде. Дори да бъдеш добър министър, рано или късно си тръгваш. Новият министър на Министерство на земеделието и храните д-р Валери Цветанов – той е човек, който не е непознат на земеделския сектор в нашата страна, каза Кабил.

„На Велики Четвъртък България имаше двама министри на земеделието. До обяд беше министър Кабил, следобед съм аз и оттук нататък. Искам да помоля народния представител Нихат Кабил да остане най-големия фен на българското земеделие и на българското министерство”, заяви Цветанов.

Екс-министърът на земеделието заяви пред Дарик, че тъй като не е експерт по храните, не очаква да оглави бъдещата Агенция по храните.