Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов / Георги Димитров
Преговорите за нови партньори са на финалната права, заяви адвокат Николай Хаджигенов
Преговорите в коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ за явяване на предсрочните парламентарни избори са на финалната права, обяви адвокат Николай Хаджигенов.

Формацията ще запази името си, водят се преговори с нови партньори за привличането им към формата.

Пред БНР Хаджигенов коментира и напускането на обединението на Татяна Дончева от „Движение 21“ - една от партиите, с които "Изправи се! Мутри, вън" се яви на предишните избори.

Нинова обяви: Голяма лява коалиция ще има (ВИДЕО)

„Преговорите почти са финализирани, надявам се до няколко дни да приключим. Ще има коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ – 99 на сто е сигурно. Как ще се отразят действията на Татяна Дончева? Всъщност никак. Това е причината, поради която предишния път, съставяйки коалицията, решихме да използваме три мандатоносителя със сходни характеристики, за да може едно такова действие да не ни се отрази негативно. Електоралната тежест на „Движение 21“ е известна от много години, откакто съществува, така че няма как да бъде проблем или щета или каквото и да е било“, посочи той.

По-рано днес от БСП обявиха, че са се разбрали за широка лява коалиция, в която да участва и „Движение 21“ на Татяна Дончева.
БНР