„Изнасилените” близначки извършвали псевдосексуални дейности
„Изнасилените” близначки извършвали псевдосексуални дейности / netinfo

Двете 12-годишни момичета от Дома „Рада Киркович", за които полицията съобщи, че са били изнасилени в дома в неделя следобед, са извършвали псевдосексуални дейности с две момчета на същата възраст. Това съобщи заместник-кметът по социална политика Красимир Ангелов на нарочна пресконференция по случая, три часа след като от пресцентъра на РДВР-Пловдив информираха за инцидента.

Момичетата, за които се потвърди, че са близначки и със средна степен на умствена изостаналост, са били разпитвани във Второ районно управление в понеделник вечерта и вероятно оттам е изтекла погрешната информация за случилото се, коментира Ангелов.

По разпореждане на директорката Анелия Кирова близначките са били прегледани от лекар още в понеделник сутринта. Повод за това е станал подаден от възпитател сигнал, че е видял момичетата в стая с две момчета да извършват сексуални действия. Въпреки че прегледът не е установил данни за сексуално насилие, Кирова е поискала и изготвяне на медицинска експертиза от съдебен лекар, която също е отхвърлила версията за изнасилване.

По-рано през деня Кирова забрани достъп на журналисти в сградата на дома, а институциите не даваха информация по случая. Според Ангелов тези мерки са били предприети, за да не се допусне травмиране на децата.

Други новини от Пловдив