/ Thinkstock/Getty Images
Днес излезе второто класиране за прием след 7 клас. То се извършва според желанията от заявлението за първото. Ако седмокласникът не е доволен от мястото, на което е приет и на второто класиране, може да реши да участва в третото.

Тогава обаче кандидатства само за обявените свободни места, а техният брой е ограничен. В този случай мястото, на което е прието детето на второто класиране, не се запазва.

За участие в третото класиране се подава заявление в училището-гнездо като подреждането на желанията в него може да е различен. Срокът за това е от 11 до 13 юли, а резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 17 юли.

Междувременно днес ще бъде представен Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Целта на механизма е да се подобри взаимодействието между институциите, както и да се определят функциите и задълженията на всяка от тях.
 
В събитието ще участват вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Красимир Вълчев и Бисер Петков, съобщиха от правителствената пресслужба.