Изкоп погреба трима работници в Благоевград
Изкоп погреба трима работници в Благоевград / netinfo
Трима работници загинаха при трудова злополука в Благоевград. Огромно количество мокра пръст се изсипа върху мъжете, докато извършваха изкопни работи за подмяна на канализация. Тялото на един от загиналите вече е извадено.

Около 11 часа и 30 минути тази сутрин в Спешен център Благоевград постъпва сигнал за затрупани работници на улица „Мелник” в Благоевград. Незабавно на мястото на инцидента са изпратени два лекарски екипа и няколко полицейски автомобила.

Два часа след инцидента директорът на Областна дирекция „Полиция” Благоевград комисар Константин Титянов потвърди смъртта на тримата работници - това са Любен Колев на 47 години, Филип Костов на 32 години и Росен Мудев на 34 години.

Загиналите са служители на „Благоустройствени строежи” Благоевград, която преди време бе общинска фирма, а в момента е частна. Злополуката става по време на подмяна на мръсен канал, обслужващ улица „Мелник”, когато напоена от проливните дъждове огромна пясъчна маса се срутва върху работещите в изкопа работници. По време инцидента около изкопа е имало и други работници на фирмата, които не са пострадали.

Изкопът, който е с дълбочина около 5 метра е бил неукрепен, и не в съответствие с инструкциите на Областната инспекция по труда. Именно неукрепения изкоп е причина телата да не бъдат извадени незабавно, поради опасността от повторно срутване. Заради високата влажност на срутената земна маса върху работниците, те са починали само минути след инцидента, коментира д-р Евтим Тимчев от Спешен център - Благоевград

Министър Асен Гагаузов разпореди извънредна проверка на днешния инцидент в Благоевград, при който загинаха тримата работници. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Началникът на "Благоустройствени строежи" - Благоевград Иван Николов и техническият ръководител на обекта ще бъдат задържани за 24 часа, пояснява, още комисар Константин Титянов.


Други новини от Благоевград