Издирват капитан на кораб, паднал зад борда край Поморие
Издирват капитан на кораб, паднал зад борда край Поморие / снимка: DarikNews.bg, архив
Издирват капитан на кораб, паднал зад борда край Поморие
71550
Издирват капитан на кораб, паднал зад борда край Поморие
  • Издирват капитан на кораб, паднал зад борда край Поморие

Продължава търсенето на изчезналия вчера вечерта моряк в Черно море в района на Поморие. 35-годишният капитан на рибарското корабче "Одесос" Емил Масларов е паднал от палубата към 21:00 ч., а издирването започва малко след това. Търсенето е преустановено през нощта заради гъста мъгла. От сутринта екипи на Морска администрация и Гранична полиция са подновили търсенето, към тях са се присъединили и доброволци рибари.

Към 21:00 ч. вчера е подаден сигнал за паднал в морето моряк. Началникът на "Морска администрация" капитан Живко Петров предполага, че Емил Масларов се е подхлъзнал и е паднал зад борда:

„Пет човека са били на борда на риболовното корабче. Прибират се към пристанище „Поморие" и на около 6 мили източно от Поморие капитанът на корабчето излиза отзад на палубата, или поне това ни е известно до момента от разказите на екипажа, излиза за малко извън палубата, чуват шум, поглеждат и него го няма. Вероятно той се е подхлъзнал и е паднал", обясни капитан Петров.

Издирването на изчезналия моряк е започнало снощи, продължава и днес, но без успех. Според капитан Живко Петров шансовете 35-годишният Емил да е оцелял са малки, заради ниската температура на морската вода:

„След толкова време при тази температура на водата вероятността е изключително малка, но така или иначе центърът ще прецени кога да прекрати активната част на операцията", допълни капитанът.