Избират шефове на общински фирми на партиен принцип?
Избират шефове на общински фирми на партиен принцип? / netinfo

Възможно е Столичният общински съвет да гласува отмяната на наредба, според която назначаването на шефове и управители на общински фирми ще става чрез конкурс. Ако това стане, назначаването ще е по партийна линия. В това няма лошо, ако партиите предложат свестни хора, каза в предаването на Дарик „Кой говори” кметът на София Бойко Борисов и добави:

„Ако има стабилни политически партии, отговорни, няма лошо тогава да е по партиен квотен принцип, защото тогава те носят отговорност и като се каже „Топлофикация – София”, хората ще знаят, че управлява еди коя си партия и ще и търсят отговорност на изборите.

Тъй като няма такива парии, ние затова заложихме принципа на конкурсното начало. Първият вариант, който предложих, той също носи конкурсно начало.

За да не стане за резил една партия, тя ще си направи конкурси, ще избере възможно най-добри кандидати и ще си сложи хора, които да дадат резултати в даденото дружество”.

Относно проблема с боклука кметът Борисов каза, че за него е важно да бъдат махнати лицата, които стоят зад концесията за събирането на софийския боклук.