Искрен Веселинов
Искрен Веселинов / БГНЕС, архив
Волен Сидеров, неговият заместник Десислав Чуколов и съпартиецът им Павел Шопов са изключени от ПГ на "Обединени патриоти".
Искрен Веселинов
102059
Искрен Веселинов
  • Искрен Веселинов
Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, неговият заместник Десислав Чуколов и съпартиецът им Павел Шопов са изключени от парламентарната група на "Обединени патриоти".
 
Съобщението беше прочетено от председателя на парламента Цвета Караянчева. Преди ден ВМРО и НФСБ се събраха и взеха решение "Атака" да бъде изключена от коалиция "Обединени патриоти", а тримата депутати и от парламентарната група.
 
Останалите депутати от "Атака" могат да решат дали да останат в групата или да напуснат. Съпредседателят ѝ Искрен Веселинов не се притесняват за бъдещето на кабинета.  

Изключиха „Атака” от малката коалиция
 
По думите му от "Атака" могат да сключат споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството. "Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост нещо отделно да се договаря с ГЕРБ - нека да си проведат двустранните контакти", каза Веселинов.

Той посочи, че няма причини "Обединени патриоти" да съгласуват вътрешнокоалиционни отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На въпрос как ще управляват, след като вече няма да имат мнозинство в парламента с изключването от коалицията на лидера на "Атака" - Волен Сидеров и неговите съпартийци Десислав Чуколов и Павел Шопов, Веселинов каза: "Имало е и правителство на малцинството".