Интербилд: Акцията на ГДБОП е поръчка от конкуренцията
Интербилд: Акцията на ГДБОП е поръчка от конкуренцията / снимка: Дарик Варна

Акцията на ГДБОП срещу офисите ни е за сплашване и по поръчка на конкуренцията. Това заяви в ефира на Дарик собственикът на интернет доставчика „Интербилд” Анжело Георгиев. Офисите на компанията бяха атакувани вчера следобед от антимафиоти начело с ръководителя на сектор „Компютърни престъпления“ Явор Колев. При обиските са иззети 6 лаптопа с легален софтуер и две компютърни конфигурации с безплатната операционна програма Linux.

Пет от служителите на „Интербилд” са пострадали. Те са били бити, удряни с противошокови палки и обиждани, каза Георгиев. С най-много травми е главния счетоводител. Един от системните администратори е бил завързан за решетките на офиса и налаган с електрошокова палка. Всички пострадали са си извадили медицински.

Днес адвокатите са подали жалба за полицейско насилие и неправомерно отнемане на компютри. Според тях това е поръчка на конкуренцията. Управителят на варненския офис на „Спектърнет” Иван Дочевски коментира за Дарик, че отношенията между фирмата, която представлява, и „Интербилд” са изрядни и думите за поръчкова разправа са измислица.