Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

Това обявиха от комитета след днешното изказване на Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че е била "абсолютно изненадана, че Инициативният комитет на Румен Радев и Илияна Йотова са й поискали оставката". "Имаме писмо от социалистите, членове на Комитета, които ми искат оставката", заяви тя и призова служебния кабинет да решава кризите в страната, а инициативния комитет - да мисли за балотажа.

Корнелия Нинова подава оставка

В същото време от Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент обявиха, че в него влизат над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност. "Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност", допълват от там.

Официално: Издигнаха Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат (СНИМКИ/ВИДЕО)

И обясняват, че единствената цел на комитета е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент.