Имало е промяна в екипажа на Ванеса, един от моряците се сменил с брат си
Имало е промяна в екипажа на Ванеса, един от моряците се сменил с брат си / Лента.Ру

Адриан Христов е бил на борда на потъналия български кораб “Ванеса” вместо брат си Иван Данчев Христов, съобщи пред Дарик Николай Апостолов, директор на ИА Морска администрация.

При миналия курс на кораба е бил Иван и смяната е извършена в последния момент. Според информация на Дарик радио Иван Христов е имал здравословни проблеми и затова е останал на брега.

Междувременно стана ясно, че с полет за летище Анапа и след това към Темрюк днес е отпътувал ръководителят на консулската служба Любомир Попов. В
Москва следобед пристигат представители на българското Министерството на транспорта - Румен Симеонов, ръководител на звеното за разследване на морски произшествия и Жельо Вълков от Изпълнителната агенция Морска администрация - Бургас, началник отдел "Преглед, освидетелстване и регистрация на кораби и корабопритежатели".

Те веднага ще излетят с друг полет към района на инцидента и ще разговарят с колеги в Новоросийск и пристанище "Кавказ". Генералното консулство на България в Одеса е получило инструкции да осигури среща на българските с
украински експерти.